Slik ser samtykke ut!

Stiftelsen Javielsker har vært så heldig å få tildelt midler fra kriminalitetsforebygging.no til å lage en formidlingsfilm for og med unge om hvordan man kan oppfatte og kommunisere seksuelt samtykke. Det overordnede målet er å forebygge seksuelle krenkelser og overgrep blant ungdom gjennom å produsere en kortfilm som bruker ansiktsuttrykk, kroppsspråk og enkle forklaringer på hvordan unge kan forstå og respektere når den andre har lyst eller ikke lyst til å ha sex.

En eksisterende filmsnutt av den amerikanske seksualunderviseren Laci Green har blitt oversatt og tilpasset norske forhold. Ulrikke Falch, skuespiller fra blant annet SKAM, har formidlet innholdet i filmen, som både skal deles bredt i sosiale medier, samt gjøres tilgjengelig for skoler over hele landet til bruk i seksualitetsundervisning.

Stiftelsen Javielsker erfarer at etterspørselen etter film i seksualitetsundervisningen er stor både blant lærere, helsesykepleiere og ungdom selv, og har tro på at en slik video vil være et verdifullt tilskudd i arbeidet med å forebygge seksuelle krenkelser og overgrep blant ungdom.

I arbeidet med filmen har vi som sagt vært så heldige å ha fått SKAM-skuespiller Ulrikke Falch til å formidle innholdet. Hun ønsket å bidra i dette viktige arbeidet. Filmselskapet vi har benyttet oss av er Hacienda Film som har et stort sosialt engasjement og som har vært villig til å legge ned mye frivillig arbeid i arbeidet med filmen. Regissør Emilie Bech har hatt ansvar for filmens regi. Alle samarbeidspartnere har ført til et resultat vi er veldig stolte av, og som vi tror vil komme ungdom til gode i det forebyggende arbeidet mot seksuelle overgrep og voldtekt.

Her er en rekke bilder fra innspillingen som ble gjennomført i Tønsberg en solfylt høstdag nå i November 2020.

Se den amerikanske samtykkevideoen her: